Albinismus - Smolíková, Olga (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá dědičně získaným onemocněním, albinismem. Práce poskytuje informace o biochemické a genetické podstatě onemocnění. Zaměřuje se na popis jednotlivých typů albinismu a na syndromy, které s tímto onemocněním souvisejí. Závěr práce je věnován diagnostice.
Albinism
Keywords: albinismus; melanin; pigmentace; mutace; gen; albinism; melanin; pigmentation; mutation; gene