Teaching English in the first grade of Czech primary school - strategies and techniques - Fikejsová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2000)
Tato diplomová práce je založena na předpokladu, že výběr a používání vhodných výukových strategií a technik ve výuce anglického jazyka v první třídě základních škol mohou přispět k efektivitě učení a rozvíjet přirozenou motivaci dětí. V teoretické části autorka definuje a klasifikuje jednotlivé strategie a techniky, dále věnuje pozornost psychologickému vývoji dětí a hře, která je dominující technikou výuky. Praktická část je založena na výzkumu vedeného formou dotazníku a následného rozhovoru, kde respondenty jsou učitelé angličtiny v prvních třídách.
Vyučování angličtiny v první třídě základních škol - strategie a techniky
Keywords: pedagogika; anglický jazyk; výuka; základní školy; první stupeň; metodiky; strategie; motivace