Dodržování zásad nelékařského zdravotnického pracovníka při podávání stravy seniorům - Machová, Sára (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na dodržování zásad nelékařského zdravotnického pracovníka při podávání stravy seniorům. Teoretická část popisuje proces stárnutí, výživové potřeby seniorů a zásady bezpečného a etického podávání stravy. Průzkumná část využívá dotazníkové šetření a skryté pozorování k hodnocení znalostí a skutečné praxe personálu při podávání stravy v nemocničním prostředí. Výsledky z průzkumu ukázaly potřebu zlepšit péči o hygienické návyky pacientů a dodržování správných postupů při podávání stravy.
Adherence to the principles of non-medical healthcare workers in food provision for seniors
Keywords: bezpečnost při stravování; geriatrická péče; nelékařský zdravotnický pracovník; podávání stravy; výživa seniorů; safety in food serving; geriatric care; non-medical healthcare worker; food serving; senior nutrition