Bezpečná péče o pacienty podstupující elektivní koronarografii na stacionáři - Zachariášová, Dagmar (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářské práce pojednává o bezpečné péči o pacienty podstupující elektivní koronarografii na denním stacionáři. Koronarografie je mimo jiné využívána jako moderní metoda léčby u pacientů s ischemickou chorobou srdeční. Hlavním cílem práce bylo zmapovat problematiku s ohledem na možná rizika ohrožující bezpečnou ošetřovatelskou péči. Práce je rozdělena na teoretickou a výzkumnou část. V teoretické části jsou uvedeny základní poznatky týkající se dané problematiky. Výzkumná část byla zpracována metodou pozorování a rozhovoru s personálem. Respondetky jsou všeobecné sestry vybraných katetrizačních center. Získané výsledky ukazují problematické oblasti bezpečné péče na stacionáři.
Secure care for patients undergoing elective coronarography on stationary
Keywords: bezpečná péče; denní stacionář; koronarografie; ošetřovatelská péče; safe care; day care center; coronarography; nursing care