Palladium a platina a jejich význam pro průmysl a investice - Kasalová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato práce se zabývá uplatněním palladia a platiny v průmyslu a investičním prostředí za použití metod analýzy a komparace. Důraz je kladen hlavně na palladium a platinu v reálné podobě. Jsou zde analyzovány investice z pohledu výnosu, rizika, likvidity, dostupnosti a daňového zatížení.
Palladium and platinum and their importance for industry and investment
Keywords: palladium; platina; drahé kovy; průmysl; investice; komoditní trh; palladium; platinum; precious metals; industry; investment; commodity market