Rekonstrukce železniční stanice Velký Osek - Jelínek, Jan (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce řeší návrh rekonstrukce železniční stanice Velký Osek s cílem zlepšení zařízení pro přepravu cestujících a zvýšení bezpečnosti provozu. Byly vypracovány tři varianty z nichž byla vybrána jedna, která byla podrobněji rozpracována. Navržená rekonstrukce železniční stanice počítá s vybudováním nových nástupišť s podchodem a nového železničního svršku.
The reconstruction of the railway station Velký Osek
Keywords: železniční stanice Velký Osek; železniční svršek; kolejové zhlaví; nástupiště; výhybka; kolejnice; the railway station Velký Osek; railway surface; development of switches; platform; sliding rail; rail