Financování vysokých škol (komparace ČR a vybraná země EU) - Jarolímová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zaměřuje na charakteristiku a analýzu systému financování vysokých škol. Charakterizuje způsob financování vysokých škol v České republice a ve vybraných zemích Evropské unie. Dále zachycuje komparaci financování vysoké školy v ČR a na Slovensku na praktickém příkladu. Jedná se o porovnání Univerzity Pardubice a Slovenské zemědělské univerzity v Nitře.
The financing of universitites (the comparation of Czech Republic and selectied EU countries)
Keywords: školství; vysoké školy; financování vysokých škol; komparace; education; universities; university financing system; analysis; comparison