Návrh a posouzení integrovaného dálničního mostu o jednom poli - Gabriel, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a posouzením integrovaného dálničního mostu o jednom poli. Práce se zaměřuje na několik klíčových kritérií, která ovlivňují návrh a konstrukci mostu. Mezi hlavní kritéria patří eliminace kolizí se stávající konstrukcí, minimalizace omezení provozu, možnost etapizace výstavby a ekonomičnost. Teoretická část je zaměřena především na vyhodnocení a výběr vhodného variantního řešení a problematiku integrovaných mostů. Statický výpočet se soustředí na prokázání správnosti navržených rozměrů hlavních konstrukčních prvků mostu.
Design and statical analysis of an integrated single-span highway bridge
Keywords: dálniční most; integrovaný most; spřažená konstrukce; ocelový nosník; železobetonová deska; highway bridge; integrated bridge; composite structure; steel beam; reinforced concrete slab