Magie v antickém Řecku a Římě - Šarmová, Martina (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato diplomová práce popisuje přítomnost magie v antickém Řecku a Římě, zabývá se jinými kulturami, které svou magickou praxí antické Řecko a antický Řím značně ovlivnily. Tato práce se taktéž snaží postihnout vztah mezi magií a náboženstvím v antickém Řecku a Římě a prokázat jejich vzájemné propojení.
Ancient Greece and Rome sorcery
Keywords: antické Řecko; antický Řím; magie; proklínací destičky; starověký Egypt; Babylónie; ancient Greece; ancient Rome; curse tablets; magic; ancient Egypt; Babylonia