Postavení komerčních pojišťoven na kapitálovém trhu ČR - Pavlíková, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku postavení komerčních pojišťoven na kapitálovém trhu ČR. Smyslem podnikání pojišťoven není jen podnikání v oblasti pojištění, ale i v oblasti finančního investování dočasně volných peněžních prostředků. Pojišťovny obvykle investují dočasně volné peněžní prostředky do dluhopisů, tradičních druhů akcií, nemovitostí, nákupu uměleckých děl a poskytování hypotečních úvěrů.
The position of commercial insurance companies on the stock market in Czech Republic
Keywords: komerční pojišťovny; Technické rezervy; finanční umístění; kapitálový trh; commercial insurance companies; Technical reserves; financial placement; capital market