Návrh a analýza metody CBR v krizovém manažmentu - Špulák, Jiří (Univerzita Pardubice, 2009)
V diplomové práci je řešena možnost využití metod pro podporu rozhodování v krizovém managementu. V první kapitole jsou vymezeny základní pojmy a legislativa související s krizovým rozhodováním v České republice. Následující kapitola se zabývá problematikou strojového učení a charakteristikou jednotlivých metod učení. Popis je věnován především metodě případového usuzování, která byla použita pro navrhované řešení. V poslední kapitole je návrh modelu a jeho realizace v prostředí MATLAB, jako možné pomůcky pro vzdělávání jednotek, konkrétně při jejich přezkušování z odborné způsobilosti nebo zpětné vyhodnocení správnosti rozhodování velitelů zásahu.
Synthesis and analysis of CBR method in crisis management
Keywords: případové usuzování; strojové učení; Krizový management; MATLAB; Integrovaný záchranný systém; case-based reasoning; machine learning; Crisis Management; Integrated Rescue System