Plán péče a timing u polytraumatizovaného nemocného - Hledíková, Marie (Univerzita Pardubice, 2008)
Moje diplomová práce se zabývá problematikou klinické diagnózy polytrauma. Teoretická část shrnuje teoretické poznatky jako charakteristika onemocnění, incidence, schémata ošetření , klasifikace a timing postupů u kriticky nemocného pacienta. V praktické části bylo využito metody výzkumu a statistického zpracování získaných dat, vztahujících se především k nemocniční péči. Praktická část obsahuje také překlad "Traumatizovaný klient" (Pearson Education, 2004), který vytváří plán péče o kriticky nemocného pacienta z hlediska ošetřovatelství.
The care plan and timing with patient experiencing polytrauma
Keywords: polytrauma; emergency; timing; ISS skóre; polytrauma; emergency; timing; ISS; injury severity score