Pracoviště pro měření emisí silničních motorových vozidel - Andrés, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou měření emisí ve výzkumné měřící stanici, která je realizovatelná v již provozovaném Technoparku v Pardubicích. V práci je uvedeno a analyzováno navrhované měřící zařízení pro jednotlivá pracoviště s ohledem na jeho budoucí využitelnost, které lze ve vývoji emisních limitů očekávat. Součástí práce je návrh uspořádání pracovišť měření emisí.
Working place for emission testing motor road vehicles
Keywords: motorová vozidla; Emise; homologační zkoušky; výfukové plyny; normy; Měření; zkušebny; motor vehicles; Emissions; acceptance tests; exhaust fumes; standards; mensuration; test rooms