Chyby a omyly ve vedení ošetřovatelské dokumentace - Zídková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce, kterou jsem si vybrala, popisuje ošetřovatelskou dokumentaci. Hlavním cílem práce bylo zjistit názory sester na ošetřovatelskou dokumentaci a snaha objevení chyb a omylů ve vedení ošetřovatelské dokumentace. Teoretická část práce se zabývá z menší části ošetřovatelstvím, historií, jeho vývojem na počátku 21. století a zdravotnickou dokumentací. Převažují teoretické informace o dokumentaci ošetřovatelské, konkrétně jaké existují formy a formuláře ošetřovatelské dokumentace, účel ošetřovatelské dokumentace, osoby oprávněné zaznamenávat do ošetřovatelské dokumentace, používání barev a zásady vedení ošetřovatelské dokumentace. Dále práce obsahuje informace o akreditaci a standardech, které jsou důležité pro níže uvedenou praktickou část této práce. Výzkumná část práce je zaměřená na zpracování dat, které jsem získala od respondentů pomocí dotazníku. Výsledky jsou shrnuty v diskuzi a závěru práce.
Mistakes and errors in administration of nursing documentation
Keywords: Ošetřovatelství; dokumentace; chyby při vedení; standardy; akreditace; Nursing; documentation; mistakes during administration; standards; accreditation