Cena za přidělení kapacity dráhy jako nástroj pro zlepšení plánování vlakové dopravy - Saláková, Hana (Univerzita Pardubice, 2017)
Seznámení s legislativním pozadím přidělování kapacity dráhy v České republice. Analýza systému stanovování ceny za přidělení kapacity dráhy v ČR a v Evropě. Návrh modelu pro stanovení ceny za přidělení kapacity, který by pomohl nasměrovat žádosti dopravců do příslušných produktů. Odhad vlivu ceny za přidělení kapacity dráhy na plánování vlakové dopravy dopravci.
Price for the railway capacity allocation as a tool to improve the planning of railway transport
Keywords: cena; dopravci; kapacita dráhy; přidělování kapacity dráhy; price; railway undertaking; railway capacity; capacity allocation