Svatební smlouvy v Kopidlně v 17. století - Tuzarová, Martina (Univerzita Pardubice, 2011)
V práci jsem se věnovala dějinám města Kopidlno do konce 17. století, dále pak sňatkům a svatebním smlouvám. Provedla jsem podrobný rozbor svatebních smluv kopidlnských obyvatel z let 1600 - 1699. Zaměřuji se také na majetková vyrovnání, která tyto svatební smlouvy obsahovaly.
Wedding Contracts in Kopidlno in the 17th Century
Keywords: raný novověk; svatební smlouvy; města; Kopidlno; věno; výminky; early modern period; wedding contracts; towns; Kopidlno; dowry; stipulating