Polovodiče na bázi oxidů a chalkogenidů jako pomocná sikativa do organických povlaků - Kušnir, Pavel (Univerzita Pardubice, 2008)
Byly připraveny modelové filmy na skleněných panelech s obsahem primárních sikativ a studovaných anorganických sloučenin na nichž byly měřeny doby zasychání nítěrového filmu a relativní tvrdost filmu. Dále byly studovány hodnoty peroxidových čísel v suspenzi studovaných látek a ethyllinoleátu. Následně byla měřena reakční kunetika pomocí FTIR spektroskopie
Semiconductors on base oxides and chalcogenides as associated production siccative on the organic coatings
Keywords: driers; autooxidation; FTIR spectroscopy; peroxide value; hardness; pigments; paint film; sikativa; antioxidace; FTIR spektroskopie; peroxidové číslo; tvrdost; pigmenty; nátěrový film