Determinanty nezaměstnanosti v různých fázích ekonomického cyklu - Skořepová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se skládá ze dvou částí - teoretické a praktické. První část je zaměřena na teoretické vysvětlení nezaměstnanosti a hospodářského cyklu. Praktická část obsahuje stručnou analýzu vývoje nezaměstnanosti v okrese Rychnov nad Kněžnou a v ČR za dané období a je zakončena porovnáním a vyjádřením nezaměstnanosti z hlediska hospodářského cyklu.
Determinants of the unemployment in various periods of the economic cycle
Keywords: Nezaměstnanost; Trh práce; hospodářský cyklus; politika zaměstnanosti; okres Rychnov nad Kněžnou; Česká Republika; Unemployment; Labour Market; economic cycle; labour policy; region of Rychnov nad Kněžnou; Czech Republic