Bezpečnost jízdy motorových vozidel v silničních tunelech - Mlatečková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce řeší problematiku bezpečnosti jízdy vozidel v silničních tunelech. Analyzuje možné události, které mohou při jízdě v silničním tunelu nastat, za různých podmínek. Navrhuje postupy a řešení ke snížení negativních vlivů při vzniklých situacích. Součástí práce je návrh evakuačního modelu v podmínkách České republiky a popis jeho jednotlivých kroků. Evakuační model je aplikován na tunel Radejčín na novém úseku dálnice D8. Návrhy na zlepšení bezpečnosti jsou vztaženy na tento tunel a nelze je považovat za všeobecný návod ke zvýšení bezpečnosti jízdy v silničních tunelech všeobecně.
Driving safety of motor vehicles in road tunnels
Keywords: bezpečnost; riziková analýza; tunely; tunel Radejčín; tunelová trouba; safety; risk analysis; tunnels; tunnel Radejčín; tunnel oven