Prezentace ženy v médiích (Pardubická příloha Mladé fronty DNES) - Šuláková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2009)
Cílem této práce je zjistit, jak je v médiích, pardubické příloze MF DNES, prezentována žena, jestli se její prezentace od minulosti nějak změnila. Práce je zaměřena na užívání stereotypů, jak po lingvistické stránce, tak obrazové dokumentace. Důležitým bodem je nejen to, jak píší o ženách samotní redaktoři/redaktorky, ale i jak prezentaci žen vnímají čtenáři/čtenářky deníku a jestli mají nějaké připomínky.
Presentation of women in media (Pardubice´s supplement of the Mladá fronta DNES)
Keywords: Gender; feminism; Media; Pardubice´s insertion of Mladá fronta DNES; gender´s stereotypes; linguistic; effigy´s documentation; Gender; feminismus; Média; pardubická příloha MF DNES; genderové stereotypy; lingvistika; obrazové dokumentace