Vzdálený monitoring venkovního prostředí - Hudec, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na monitorování stavu venkovního prostředí. Monitorování provádíme z mnoha důvodů ať už se jedná o osobní komfort, tedy vliv počasí, kdy nás zajímá teplota, vlhkost, případně intenzita větru, nebo o kvalitu prostředí, kdy nás může zajímat intenzita záření/UV záření, prašnost, případně jiné veličiny. Klasická dostupná řešení nabízí možnost měření vybraných veličin, ale většinou neumožňují vzdálený přístup. Případně můžeme využít služeb třetích stran, které neměří veličiny přímo v bodě zájmu. Cílem práce je navrhnout stanici pro měření vybraných meteorologických případně environmentálních veličin s možností vzdáleného přístupu k naměřeným datům.
Remote environment monitoring
Keywords: vzdálený monitoring; vzdálený přístup; meteostanice; měřící stanice; měření environmentálních veličin; vizualizace dat; ukládání na vzdálený server; počasí; teplota; stav venkovního prostředí; remote monitoring; remote access; weather station; measuring station; measurement of environmental variables; data visualization; storing data on a remote server; weather; temperature; state of the outdoor environment