Motivace studentů ke studiu nelékařských zdravotnických povolání a ke vstupu do profese po ukončení studia - Salicová, Alice (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zabývá motivací studentů ke studiu nelékařských zdravotnických povolání a ke vstupu do profese po ukončení studia. Teoretická část se věnuje charakteristice těchto profesí, možnostem získání odborné způsobilosti, dalším formám vzdělávání a různým typům motivace. Pozornost je rovněž věnována vnímání společenské prestiže těchto profesí. Praktická část vychází z dotazníkového šetření mezi studenty Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice, jehož cílem bylo identifikovat motivační faktory ovlivňující jejich studijní a profesní rozhodování.
Motivation of students to study non-medical health professions and to enter the profession after graduation
Keywords: motivace; nelékařské zdravotnické profese; vzdělávání; pracovní motivace; společenská prestiž; motivation; non-medical health professions; education; work motivation; social prestige