Komplexní restaurování: 1. část: Mapa toku Labe v okolí Veletova, 1712; 2. část: Technický plán k dolu Barbora; 3. část: Veduta města České Budějovice, Adal Juhn, 1809 - Homolová, Irena (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce dokumentuje komplexní restaurátorský zásah na třech daných dílech. Práce je tak rozdělena do tří částí, z nichž každá je doplněna o obrazové a textové přílohy. První část tvoří zpráva o restaurování kolorované mapy na ručním papíru z roku 1712, zachycující tok řeky Labe v okolí Veletova. Druhou část tvoří zpráva o restaurování technického plánu narýsovaného černou tuší na pauzovacím papíru, který se vztahuje k dolu Barbora v mostecké důlní lokalitě. Poslední část tvoří zpráva o restaurování veduty města České Budějovice vytvořené technikou kolorované perokresby na vrstveném ručním papíru. Veduta je dílem Adalla Juhna z roku 1809.
Complex restoration: 1. part: Map of river Labe in the neighbourhood of Veletov, 1712; 2. part: Technical plan of mine Barbora; 3. part: View of České Budějovice, Adall Juhn, 1809
Keywords: restaurátorské zásahy; restaurování; kolorované mapy; ruční papír; technické plány; pauzovací papír; kolorované perokresby; restoration procedures; restoring; coloured maps; hand-made paper; technical plans; transparent paper; coloured pen and ink drawink