Náboženské motivy v díle Ladislava Klímy - Macháčková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá náboženskými motivy v díle Ladislava Klímy. Předkládá autorův obsáhlejší životopis, nastiňuje filozofické souvislosti. Hlavní pozornost soustřeďuje na pojetí boha. Poslední část je věnována vztahu Ladislava Klímy ke křesťanství.
Religious aspects in works of Ladislav Klíma
Keywords: Klíma, Ladislav; dílo; náboženské motivy; filosofické pojetí; Bůh; KŘESŤANSTVÍ