Izotachoforetické stanovení ethanolaminů - Bartoš, Martin; Janečková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2019)
V tomto článku je popsáno stanovení ethanolaminů v kosmetických výrobcích kapilární izotachoforézou. Jako vedoucí elektrolyt byl použit 0,01 M octan sodný, jehož pH bylo upraveno kyselinou octovou na hodnotu 4,6, a jako koncový elektrolyt 0,01 M kyselina octová. Mez stanovení byla velmi přibližně 0,01 %. Příprava vzorku k analýze je velmi jednoduchá, postačuje vhodné naředění a případně úprava pH.
Isotachophoretic determination of ethanolamines
Keywords: Izotachoforetické stanovení; ethanolaminy; Isotachophoretic determination; Ethanolamines