Specifika potřeb u nemocných s Crohnovou chorobou - Knapová, Ilona (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce je věnována tématu Specifika potřeb u nemocných s Crohnovou chorobou. V teoretické části se zabývá nejdříve historií a charakteristikou nemoci, posléze diagnostikou, léčbou a ke konci teoretické části ošetřovatelskou problematikou. V praktické části se práce věnuje sběru dat od klientů postižených Crohnovou chorobou. Rozebírá jednotlivé problémy a porovnává s ostatními.
Specifications of Needs of Patients with Crohn's disease
Keywords: digestive tract; bordered by inflammation; autoimmune diseases; biological therapy; specific needs; importance of nutrition; zažívací trakt; ohraničený zánět; autoimunitní onemocnění; biologická léčba; specifické potřeby; důležitost výživy