Simulátor hydraulické soustavy - Vladyka, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zaměřuje na sestavení hydraulické soustavy a bilančních rovnic popisující soustavu. Za pomoci simulace vhodným softwarem bylo zjištěno nejlepší nastavení hodnot pro ustálení soustavy, které byly použity pro další práci. Hlavní náplní práce bylo použití vhodné numerické metody k řešení bilančních rovnic, následná simulace v GUI JAVA a na závěr porovnání a vysvětlení odchylek grafických výstupů obou simulací.
Hydraulic system simulator
Keywords: bilanční rovnice; hydraulické soustavy; simulace; numerická matematika; balance equation; hydraulic systems; simulation; numerical mathematics