Studium dynamické odolnosti svarů při kryogenních teplotách - Latta, Jan (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na zjišťování důvodu poklesu rázové houževnatosti u svarových kovů v závislosti na tepelném zpracování, při záporných teplotách. Experiment je založen na dynamické zkoušce. Vyhodnocení celého experimentu vychází ze strukturní analýzy metodou světelné a elektronové metalografie a fraktografická analýzy lomových ploch.
Study of dynamic resistance of welds at cryogenic temperatures
Keywords: svarové spoje; tepelné zpracování; houževnatost; dynamické zkoušky; metalografie; fraktografie; welded joints; heat treatment; toughness; dynamic testing; metallography; fractography