Environmentální cestovní ruch - Macháčková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce je zaměřena na současný stav a novodobý vývoj cestovního ruchu jako významného odvětví světového hospodářství. Představuje environmentální cestovní ruch jako jeho perspektivní pododvětví. Závěr práce je věnován konkrétní ukázce podnikání ve venkovské turistice jako jedné z šetrných forem cestovního ruchu.
Environmental tourism
Keywords: ekologie; Životní prostředí; Cestovní ruch; venkovská turistika; agroturistika; environmentální projekty