Bezdrátový snímač výšky hladiny - Zapletal, Radek (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá měřením hladiny vody a jiných kapalin. V úvodu práce jsou popsány základní principy měření hladiny. Praktická část spočívá v realizaci snímače s bezdrátovým přenosem informace a řídícího obvodu, který je možné připojit k počítači pomocí Ethernetu a ovládat webovou stránkou.
Wireless water-level sensor
Keywords: water-level; sensors; Ethernet; ultrasound; Arduino; vodní hladina; snímače; ultrazvuk