Nestátní neziskové organizace jako ekonomické subjekty - Uchytilová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce analyzuje problematiku nestátních neziskových organizací v České republice. Zabývá se jejich charakteristikou, dále specifikuje jednotlivé typy nestátních neziskových organizací, jejich financování, fungování v účetní a daňové oblasti. Na závěr této části bakalářské práce je charakteristika nadace ADRA, která má za cíl dokreslit problematiku v této oblasti. Celá práce je zakončena rozhovorem s asistentkou nadace ADRA a anketním šetření o informovanosti občanů v této problematice.
Non governmental organizations such as economic subjects
Keywords: nestátní neziskové organizace; fundraising; výroční zprávy; nadační jmění; nongovernmental organizations; annual report; endowment