Primární prevence drogových závislostí - sociální a ekonomická hlediska - Schafferová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou drog a souvisejícími otázkami. Zaměřuje se na členění drog, drogové závislosi, současnou koncepci boje státu proti drogám, různé druhy prevence a na společenské, zdravotní a ekonomické souvislosti. Uvádí souhrnný přehled výdajů jednotlivých ministerstev, krajů i obcí na drogovou problematiku. Podává rovněž informaci o současném stavu drogového fenoménu ve světě i v rámci České republiky.

Study of drug problems, spectra of drugs. Summary of drug problem in the world, in Europe and in the Czech Republic. Conception of drug prevention, expenses of separate ministries. Social, economic and health aspects of drugs on society. Relationship between drugs and media.
Primary prevention of drug addictions - social and economic aspects
Keywords: Drugs; kinds of drugs; drug problems; addiction; conception of prevention; primary prevention; Drogy; druhy; drogová problematika; závislost; protidrogové prevence; primární prevence