Vliv transferu znalostí na inovační výkonnost podniků - mezinárodní srovnání - Krausová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou vlivu transferu znalostí na inovační výkonnost podniků ve vybraných zemích. V první části se práce zabývá potřebou rozvoje podniků, konkurenceschopností a znalostním a inovujícím podnikem. V další části jsou charakterizovány determinanty inovační výkonnosti. Závěrečná část analyzuje data získaná empirickým šetřením se zaměřením na transfer znalostí. Na základě analýzy jsou udělena doporučení pro další rozvoj.
Impact of knowledge transfer on the innovative performance of companies - an international comparison
Keywords: inovace; znalosti; transfer znalostí; inovační výkonnost; podniky; innovation; knowledge; knowledge transfer; innovative performance; companies