Elektrochemické metody pro stanovení antikorozní účinnosti ochranných povlaků - Matějčková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá testovacími metodami korozního inženýrství a to metodami mechanických testů, zrychlených korozních testů a elektrochemických testů v laboratorních podmínkách. Experiment je cílen na sledování antikorozních účinků daných zinkových povlaků nanesených na ocelových panelech a to pomocí korozních metod testování, které jsou podpořeny elektrochemickými měřeními.
Electrochemical methods for determining the effectiveness of corrosion protective coatings
Keywords: Zinkový povlak; lineární polarizace; elektrochemická koroze; elektrochemický článek; Zinc coating; linear polarization; elektrochemical corrosion; electrochemical cell