Hra NIM - Pilařová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce je věnována matematické hře NIM, která je součástí obsáhle vědní disciplíny teorie her. Obsahem práce je uvedení do oblasti teorie her, rozbor kombinatorické hry NIM a nalezení její vítězné strategie. Závěr práce je věnován hrám s neúplnou informací a jejich využití v aukčních hrách.
NIM Game
Keywords: aukce; hra NIM; kombinatorické hry; teorie her; auction; combinatorial games; game theory; NIM game