Diagnostika vzduchových brzd silničních vozidel - Pultar, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá současným stavem v oblasti technické diagnostiky vzduchových brzdových soustav. Teoretická část práce popisuje základní diagnostická zařízení na zkoušení stavu vzduchových brzdových soustav a přibližuje základní legislativní požadavky na brzdy silničních vozidel při uvádění do provozu i během provozu. Praktická část je věnována diagnostice brzdové soustavy u dálkového autobusu Karosa LC 956 v dílenských podmínkách.
Diagnostics of air brakes of road vehicles
Keywords: Technická diagnostika; diagnostická zařízení; brzdové systémy