Optimalizace pokladen pro odbavení cestujících v železniční přepravě - Hradecká, Jana (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce se zabývá současnými technologickými postupy ve vnitrostátních, mezinárodních, doplatkových a zavazadlových pokladnách na železnici. Jsou zde uvedeny návrhy pro optimalizaci procesů v osobních pokladnách. Cílem je optimalizace doby odbavení cestujících. Návrhy jsou založeny na využití metod operačního výzkumu, teorie hromadné obsluhy a simulačního modelu.
Ticket office optimisation for passenger clearance in railway transport
Keywords: odbavení cestujících; operační výzkum; osobní pokladny; simulační model; teorie hromadné obsluhy.; ticket office for passengers; operational research; ticket office; simulation model; theory of mass service systems.