Návrhy pro distribuční centra při doručování kusových zásilek v ČR - Bruzlová, Miroslava (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce je zaměřená na doručování zboží, konkrétně na segment doručování kusových zásilek v ČR. Analyzuje současný stav a navrhuje možnosti pro zlepšení stávající situace tím, že do zvolené oblasti budou přidána další střediska pro distribuci zásilek. Pomocí aplikace ClarkeWrightova algoritmu se snaží zhodnotit různé varianty umístění skladů v řešené oblasti východních Čech. Varianty se pak posuzují z hlediska času na obsluhu zákazníků a ujetých kilometrů, aby bylo možné zjistit, která varianta by přinesla do systému největší úsporu.
Motions of the delivering of the less then truck shipments for distribution centers
Keywords: Clarke-Wrightův algoritmus; distribuce zásilek; doručování zboží; kusové zásilky; okružní jízdy; Clarke-Wright algorithm; distribution of shipments; goods delivering; less then truck shipments; vehicle routing