Prevence zánětů zevních pohlavních orgánů a pochvy u žen - Kvasničková, Valentýna (Univerzita Pardubice, 2023)
Tématem této bakalářské práce je prevence zánětů zevních pohlavních orgánů a pochvy u žen. Jedná se o práci teoreticko-průzkumnou. V teoretické části jsou popsány záněty zevních pohlavních orgánů a pochvy, prevence a péče porodní asistentky o ženu se zánětem. Cílem průzkumné části práce bylo zjistit zkušenost žen se zánětlivým onemocněním a jejich informovanost o prevenci. Respondentkami byly ženy v gynekologické ambulanci.
Prevention of inflammation of the external genital organs and vagina in women
Keywords: záněty; vulvovaginální dyskomfort; infekce; prevence; edukace porodní asistentky; inflammation; vulvovaginal discomfort; infection; prevention; midwife education