Devizová politika ČNB - Žáková, Olga (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce vymezuje bankovní systém České republiky a podrobněji se zabývá Českou národní bankou a jejím postavením v rámci ekonomiky České republiky, jejími funkcemi a nástroji. V práci je popisována devizová politika centrální banky jako jedna z funkcí ČNB. V rámci práce je jako součást devizové politiky centrální banky blíže popsána a analyzována platební bilance České republiky v letech 1993 až 2008.
Foreign exchange policy of the CNB
Keywords: Bankovní systém; Česká národní banka; Devizová politika; Platební bilance; Banking system; Czech National Bank; foreign exchange policy; Balance of payment