Syndrom náhlého úmrtí kojence a jeho prevence - Švadlenková, Monika (Univerzita Pardubice, 2023)
Tématem bakalářské práce je "Syndrom náhlého úmrtí kojence a jeho prevence". Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část se věnuje charakteristice syndromu náhlého úmrtí kojence (SIDS - Sudden infant death syndrome), rizikovým faktorům SIDS, následuje popis preventivních opatření, které mohou snížit riziko SIDS, dále nejnovější poznatky o SIDS. Hlavním cílem praktické části je vytvořit edukační materiál pro matky na základě získaných dat z dotazníkového šetření. V praktické části jsou dále analyzovány a posuzovány výsledky dotazníkového šetření, které bylo zaměřeno na informovanost matek o SIDS a jeho preventivních opatřeních.
Sudden infant death syndrome and its prevention
Keywords: syndrom náhlého úmrtí; kojenci; prevence; první pomoc; edukace; vyšetření; studie; sudden infant death syndrome; infant; prevention; education; examination; studies