Analýza systému odměňování v ČD Cargo, a.s. - Chrudimská, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce má ukázat na možnosti změn v systému odměňování profilového železničního dopravce v České republice. V první kapitole je k dispozici seznámení se společností ČD Cargo a.s. a platnou legislativou České republiky v oblasti odměňování. Též je zde uvedena základní personální charakteristika společnosti. Ve druhé kapitole je analyzován systém odměňování společnosti ČD Cargo a.s. Kapitola třetí se zaměřuje na restrukturalizaci tohoto systému včetně konkrétních návrhů a následně je nově navržený systém v poslední kapitole vyhodnocen. Celkově lze konstatovat, že jde o variantní řešení, které upřednostňuje obchodní zaměření společnosti.
Analysis of the remuneration system in the ČD Cargo, a.s.
Keywords: ČD Cargo; odměňování; mzda; odměna; příplatek; remuneration; payment; reward; premium