Duplexer na bázi dutinového rezonátoru pro primární radiolokátor - Hnilička, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem frekvenčního duplexeru na bázi dutinového rezonátoru pro primární přehledový radiolokátor. V této práci je proveden teoretický rozbor mikrovlnných obvodů, zejména koaxiálních dutinových rezonátorů, na nichž je založen celkový návrh frekvenčního duplexeru. Po teoretickém rozboru mikrovlnných obvodů byl vybrán vhodný koncept a v programu CST Microwave Studio byl proveden návrh a optimalizace daného duplexeru. Po návrhu a optimalizaci byl navržený obvod zkonstruován a následně byly ověřeny jeho dosažené parametry měřením.
Duplexer based on a cavity resonator for a primary radar
Keywords: frekvenční duplexer; dutinový rezonátor; koaxiální rezonátor; vlnovodové clony; vlnovodové kolíky; frequency duplexer; cavity resonator; coaxial resonator; waveguide diaphragm; waveguide pins