Grafikon vlakové dopravy pro trať Týniště nad Orlicí - Deštné v Orlických horách včetně zkapacitnění úseku Týniště nad Orlicí - Rychnov nad Kněžnou - Novotný, Martin (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem optimalizačních opatření pro zvýšení propustnosti traťového úseku Týniště nad Orlicí - Rychnov nad Kněžnou. V návaznosti na tato opatření je provedena konstrukce nákresného jízdního řádu s využitím softwaru Viriato pro traťový úsek Týniště nad Orlicí - Solnice zohledňující možné budoucí prodloužení trati v úseku Solnice - Deštné v Orlických horách v rámci projektu Dráhy Orlických hor. Rovněž je kladen důraz na spojení Hradce Králové s regionem Rychnovsko, konkrétně sídel Rychnov n/K., Solnice a Deštné v Orlických horách.
Train diagram for railway track Týniště nad Orlicí - Deštné v Orlických horách including increasing railway track Týniště nad Orlicí - Rychnov nad Kněžnou capacity
Keywords: železniční doprava; Dráhy Orlických hor; propustnost; grafikon vlakové dopravy; railway transport; Orlické hory Railways; capacity; train diagram