Porovnání tiskových strojů Heideberg Speedmaster SM 74 a XEROX iGen 150 - Křenek, Petr (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá porovnáním dvou tiskových technologií - tradičního ofsetového tisku a elektrofotografie. Teoretická část shrnuje základní principy těchto technologií a popisuje porovnávané tiskové stroje (Heidelberg Speedmaster SM 74 a Xerox iGen 150). Zároveň jsou zde uvedeny parametry použité k hodnocení kvality tištěné produkce v experimentální části. Experimentální část se zabývá porovnáním výtisku stejných motivů oběma technologiemi. Jsou zde porovnány náklady na tisk prostřednictvím obou technologií v návaznosti na jejich specifika.
Comparison of printing machines Heideberg Speedmaster SM 74 and Xerox Igen 150
Keywords: ofsetový tisk; digitální tisk; elektrofotografie; kvalita tisku; offset printing; digital printing; electrophotography; printing quality; CIE L*a*b*