2-(4-subst.fenyl)imidazol a jeho analoga - Cvejn, Daniel (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je rešeršního charakteru. Zabývá se chemickými, fyzikálními a bioaktivními vlastnostmi derivátů 2-fenylimidazolu s rozmanitými substituenty vázanými k benzenovému jádru s důrazem na 2-(4-subst.fenyl)imidazoly.
2-(4-subst.phenyl)imidazole and his analogues
Keywords: imidazol; 2-fenylimidazol; imidazole; 2-phenylimidazole