Dohledové systémy pro počítačové sítě - Pleskot, Vít (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce analyzuje možnosti monitoringu a managementu počítačových sítí. V práci jsou představeny principy monitoringu i open source monitorovací systémy. Výsledkem teoretické části je zvolení vhodného monitorovacího systému pro produkční nasazení. V praktické části bakalářské práce je vybraný monitorovací systém nasazen v reálném firemním prostředí a nakonfigurován pro reálný chod.
Monitoring system for computer networks
Keywords: monitoring; počítačové sítě; dohledové systémy; Nagios; OpsView; správa sítí; Zabbix; monitoring; computer networks; monitoring systems; Nagios; OpsView; Zabbix; network management