Přehled způsobu přenosu podélných sil skříní a podvozky u hnacích vozidel a jejich vlastností - Kubík, Adam (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce je zaměřená na rešerši aktuálních technických řešení spojení podvozku a skříní hnacích vozidel. Dále řeší problematiku přenosu sil mezi skříní a podvozkem a poukazuje na problémy, jež tyto síly mohou na hnacích vozidlech vyvolat.
Overview of the method of transmission of longitudinal forces between the chassis and the chassis in driving vehicles and their characteristics
Keywords: podélné síly; podvozek; šikmá tyč; otočný čep; dvojkolí; dynamika; rozvor podvozku; longitudinal forces; chassis; inclined bar; pivot; wheelset; dynamics; chassis wheelbase