Vzdělávání úředníků veřejné správy jako součást dosahování kvality - Lukášová, Růžena (Univerzita Pardubice, 2006)
Příspěvek se zaměřuje na problematiku vzdělávání úředníků veřejné správy v kontextu dosahování kvality v organizaci. Za předpoklad účinnosti vzdělávání ve vztahu k dosahování kvality je považováno vzdělávání v podobě opakujících se systematických vzdělávacích cyklů, vycházejících z analýzy vzdělávacích potřeb v organizaci a zahrnujících rovněž měření efektivnosti vzdělávání. Zdůrazněna je potřeba úzké provázanosti a koordinovanosti systému řízení kvality se systémem vzdělávání v organizaci.
Keywords: Vzdělávání; systematický vzdělávací cyklus; analýza vzdělávacích potřeb; řízení kvality