Návrh čtyřdobého motoru pro speciál Supermono 600 ccm - Klíma, Oto (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce se zabývá rozborem konstrukčního řešení čtyřdobého motoru. Okrajově jsou zde nastíněny jednotlivé sací systémy, druhy ventilových rozvodů a výfukové systémy čtyřdobého motoru. Hlavním cílem této diplomové práce bylo provést návrh a výpočet jednotlivých komponentů čtyřdobého spalovacího motoru.
Design of four-cycle engine for Supermono 600 ccm
Keywords: four-cycle engines; crankshafts; piston rods; pistons; valve mechanisms; čtyřdobé motory; klikové hřídele; Ojnice; písty; rozvodové mechanismy